Showing posts with label Tax. Show all posts
Showing posts with label Tax. Show all posts

Tuesday, October 6, 2009

Income Tax e-Filing Made Easy




Forward Today Income Tax e-Filing Made Easy



Now, no need to worry about your Income Tax returns. No need to Pay 100 / 200 Rs. to any consultant for your income tax return. Govt. of india has made it very simple through the eFiling.

Follow the simple steps below and get the ITR Acknowledgement instantly.



2.Click on the link eFile-Income Tax Return (see snagit below) at the top-left of the home page.

3. Register urself once with the help of your PAN No. You PAN No. will be your lifetime used Id for eFiling.
4. >From the TAB e-Filing A.Y. 2009-10, select Individual – It will get u the ITR-1 Utility Excel sheet

ITR 1 Utility

5. With the help of your Form 16, fill the details in the XLS sheet above. Basically you need to upload all the data(salary, tax details) from your Form 16 to the xls sheet above.
6. Once the sheet is filled, click on the button Generate XML present on the sheet. This will generate a XML file based on the data filled in the ITR 1 form above. Save the file on your machine.
7. Now go back to the site once again and Log - In with the user id/ Passwd generated previously.
8. Under Submit Return select assessment year as A.Y. 2009-10

9. It will ask you to upload the xml file. Upload the xml file generated from the previous step.

10. Once the upload is successful, go to My Accounts->My Returns menu. Here you will get your digitally signed acknowledgement of ITR.



Its very simple, very convenient and should be known to every tax payer of India.

Tuesday, July 14, 2009

TAX Structure - India


TAX STRUCTURE IN INDIA


1) Qus. : What are you doing?

Ans. : Business.

Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!


2) Qus. : What are you doing in Business?

Ans. : Selling the Goods.

Tax : PAY SALES TAX!!


3) Qus. : From where are you getting Goods?

Ans. : From other State/Abroad

Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!


4) Qus. : What are you getting in Selling Goods?

Ans. : Profit.

Tax : PAY INCOME TAX!


5) Qus. : How do you distribute profit ?

Ans : By way of dividend

Tax : Pay dividend distribution Tax


6) Qus. : Where you Manufacturing the Goods?

Ans. : Factory.

Tax : PAY EXCISE DUTY!


7) Qus. : Do you have Office / Warehouse/ Factory?

Ans. : Yes

Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!


8) Qus. : Do you have Staff?

Ans. : Yes

Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!


9) Qus. : Doing business in Millions?

Ans. : Yes

Tax : PAY TURNOVER TAX!

Ans : No

Tax : Then pay Minimum Alternate Tax


10) Qus. : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?

Ans. : Yes, for Salary.

Tax : PAY CASH HANDLING TAX!


11) Qus.: Where are you taking your client for Lunch & Dinner?

Ans. : Hotel

Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!


12) Qus.: Are you going Out of Station for Business?

Ans. : Yes

Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!


13) Qus.: Have you taken or given any Service/s?

Ans. : Yes

Tax : PAY SERVICE TAX!


14) Qus.: How come you got such a Big Amount?

Ans.. : Gift on birthday.

Tax : PAY GIFT TAX!


15) Qus.: Do you have any Wealth?

Ans. : Yes

Tax : PAY WEALTH TAX!


16) Qus.: To reduce Tension, for entertainment, where are you going?

Ans. : Cinema or Resort.

Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!


17) Qus.: Have you purchased House?

Ans. : Yes

Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !


18) Qus.: How you Travel?

Ans. : Bus

Tax : PAY SURCHARGE!


19) Qus.: Any Additional Tax?

Ans. : Yes

Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!


20) Qus.: Delayed any time Paying Any Tax?

Ans. : Yes

Tax : PAY INTEREST & PENALTY!


21) INDIAN :: can i die now??

Ans :: wait we are about to launch the funeral tax!!!